Cumartesi, Haziran 17, 2006

Dokuz Eylul Universitesi Bitirme Projeleri Sergisi & LKD



Standimizi kurduk kaldirdik, katilim beklenenin ustundeymis ama ben Dokuz Eylul ve TBD tayfasindan fazlasina rastlayamadik. Ogrenciler Linux'u ya hic kurmamislar ya da odevlerinin win'de yapilma zorunlulugundan dolayi kurduklari gibi kaldirmislar. Bir LKD uyesine rastladik, bir de ilgili yazilim muhendisi bir amcamizla fikirlerimizi paylastik.

Bir tanesi ozgur yazilim projesiydi. Visual UML diye bir proje, eclipse plugin olarak ekliyorsunuz, class diagraminizin uml ini bir tool ile ciizyorsunuz ve patternlar araciligi ile cikiyor size auto-generated code. Source-forge da 115. sira da yeralmis.

Bir guzel proje de Wireless Multifunctional Platform Project idi. Tekerlekli bir platform hazirlamislar, ve bilgisayardan belirlediginiz rota araca bluetooth ile iletiliyor ve arac bu rotada hareket ediyor. Bu platforma bagladiklari koca harddisk ve uzerine de kurulan koca(boyut olarak buyuk) isletim sistemini biraz yadirgadik.

Dokuz Eylul Univerisitesi Bilgisayar Muhendisligi Bolum Baskanligini ogrencileri icin hazirladigi bu etkinlik ve cv-katalogu icin takdir ettik.

Hiç yorum yok: